Van 't Schip 'geen tevreden trainer' na Ajax-zege

Van 't Schip 'geen tevreden trainer' na Ajax-zege: 'Daarin moeten we verbeteren'

7 januari om 16:13

Ajax toonde beterschap in de vriendschappelijke herkansing tegen Hannover 96 (2-1 winst), maar helemaal tevreden is John van 't Schip niet. De trainer ziet dat er nog genoeg werk aan de winkel is.

"Of ik een tevreden trainer ben? Nee, dat niet", zegt Van 't Schip in Spanje tegen Ajax TV. Brian Brobbey en Steven Bergwijn scoorden voor rust. "In de eerste helft hebben we goede dingen laten zien, goede aanvallen en goed drukzetten. Maar er zijn natuurlijk ook momenten waaraan we nog moeten werken."

Na rust hield Ajax met hangen en wurgen stand tegen de Duitse tweedeklasser. "Het liep een beetje weg. Hannover wisselde in de rust veel spelers, waardoor hun energie een beetje anders was dan die van ons. Maar dan nog moet je na een balverovering de bal langer in de ploeg houden. Dan kun je op adem komen en in de structuur blijven. Dat verloren we een beetje."

Van 't Schip vindt al met al wel dat Ajax verdiend won van Hannover. "Met de kansen die weg kregen, hadden we het natuurlijk eerder moet afmaken. Daarin moeten we dus verbeteren."