Mislintat gesteund door Sosa bij Ajax: 'Zelfs Guardiola heeft tijd nodig'

Zomeraanwinst Ajax vertelt: 'Voor mij waren de verwachtingen misschien hoger'

6 januari om 19:01

Borna Sosa is ervan overtuigd dat hij 'normaal gesproken' de vaste linksback is van Ajax. De Kroatisch international vraagt zich ook hardop af waarom technisch directeur Sven Mislintat al na enkele maanden op straat is gezet.

In de zomer kwam Sosa op Deadline Day naar Amsterdam toe, maar heeft zich nog niet vast in de basis kunnen spelen. Hij moet regelmatig van stuivertje wisselen met de recent doorgebroken Ar'Jany Martha. Toch is Sosa ervan overtuigd dat hij de eerste linksback van Ajax is. "Normaal gesproken wel ja", zegt hij in gesprek met de NOS met een glimlach. 

Sosa denkt wel dat hij nog beter kan dan hij heeft laten zien bij Ajax. "Ik kwam als een speler van het nationale team en, zeker met het WK in gedachten, waren de verwachtingen misschien hoger dan voor andere spelers. Maar de situatie waarin we verkeerden was lastig. Ik kwam binnen tijdens de slechtste start ooit van Ajax. Ik kwam in een nieuwe omgeving en dan duurt het sowieso even om te aarden. In de situatie waarin we zaten was dat misschien nog wel moeilijker."

In het interview verdedigt Sosa Mislintat, die hij nog kent van hun tijd bij VfB Stuttgart, ook. De back vraagt zich af waarom de Duitser zo snel de laan uit is gestuurd. "Het is onmogelijk om al je ideeën in zo'n korte tijd over te brengen. Zelfs topcoaches als José Mourinho en Pep Guardiola hebben tijd nodig. Het eerste wat Jurgen Klopp zei toen hij bij Liverpool kwam: geef me de tijd."