AZ geeft het goede voorbeeld aan PSV en houdt knap stand tegen Dortmund

AZ geeft goede voorbeeld aan PSV en houdt knap stand tegen Dortmund

6 januari om 17:31

AZ heeft zich knap staande weten te houden in een oefenwedstrijd tegen Borussia Dortmund. Het treffen van 120 minuten tegen de Champions League-tegenstander van PSV, eindigde in een 2-2 gelijkspel.

In Marbella stonden Dortmund en AZ tegenover elkaar. Trainer Pascal Jansen leek met zijn sterkste opstelling te beginnen aan het oefenduel. Dat gold ook voor Dortmund, waar onder meer Mats Hummels, Emre Can, Donyell Malen en Julian Brandt aan de aftrap verschenen. Toch was AZ de ploeg die na zeven minuten spelen op voorsprong kwam. Vangelis Pavlidis tike een voorzet van David Møller Wolfe achter doelman Gregor Kobel: 0-1.

Na het eerste half uur volgden er meer kansen voor AZ: Pavlidis kon de score van dichtbij verdubbelen en ook de net daarvoor ingevallen Jayden Addai kreeg een goede mogelijkheid. Uiteindelijk was Jens Odgaard uiteindelijk degene die na 36 minuten de 0-2 op het scorebord zette, na een combinatie tussen Myron van Brederode en Addai. Dat was ook de verdiende tussenstand bij de rust, in de zestigste minuut.

In het vervolg van de wedstrijd kwamen er veel jonge spelers binnen de lijnen bij AZ. Dortmund voerde ook de nodige wissels door, maar bij de Duitsers kwam onder meer routinier Marco Reus binnen de lijnen. Dat verschil werd in het tweede deel van de wedstrijd wel duidelijk. Marcel Sabitzer maakte al snel de aansluitingstreffer, terwijl Reus de gelijkmaker na tachtig minuten in het doel werkte. Voor AZ zat er daarna niets meer op dan overleven.

De ingevallen doelman Tristan Kuijsten (18), die zijn officieuze debuut maakte, onderscheidde zich nog door een vrije trap van Reus fraai uit de lucht te plukken. Daardoor bleef het 2-2 in Marbella, een resultaat waar ze bij AZ zeker blij mee zullen zijn. Daarmee geven de Alkmaarders het goede voorbeeld aan PSV, dat op 20 februari in eigen huis de heenwedstrijd afwerkt tegen Dortmund.