Bosz paste 'psychologisch trucje' toe voor duel met AZ

Bosz paste 'psychologisch trucje' toe voor duel met AZ: "Je zag de spelers kijken"

6 januari om 08:15
Laatste update: 6 januari om 08:33

Peter Bosz stelt zelf niet van de 'psychologische trucjes' te zijn, maar de trainer van PSV paste wel iets dergelijks toe in aanloop naar het duel met AZ. De trainer van de Eindhovenaren denkt dat het heeft geholpen tegen de Alkmaarders, die met 0-4 werden omvergeblazen. 

In gesprek met het Algemeen Dagblad licht Bosz een tipje van de sluier over de voorbereiding tegen AZ. "Alleen voor AZ-uit, toen heb ik toch een vorm van psychologie van de koude grond toegepast. De laatste wedstrijd voor kerst, ik weet zelf hoe dat is. Spelers hebben de vakantie al in hun achterhoofd, buitenlandse jongens gaan naar huis, die hebben hun vrouw al een koffer zien inpakken. Maar je moet nog wel dat ene potje spelen."

Samen met zijn assistent bedacht Bosz een plan. "Mijn assistent Rob Maas zei: we moeten de groep laten zien wat we tot nu toe gedaan hebben. Visueel maken hoe ze al 15 keer achter elkaar hebben gewonnen. Dus lieten we een video maken die begon met PSV - FC Utrecht in augustus: groen vinkje. Daarna Vitesse - PSV: groen vinkje. Voordat we bij 15 vinkjes waren zag je iedereen kijken en denken: dit is toch wel bizar." PSV schoot uit de startblokken tegen AZ en stond na zestien minuten met 0-3 voor. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal met alles over Ajax, PSV en Feyenoord!