Stevens denkt dat het wel weer goedkomt met Ajax

Malaise in Amsterdam waait wel weer over: 'Ajax is Ajax, die maken altijd stappen'

4 januari om 20:19
Laatste update: 4 januari om 20:46

Huub Stevens denkt dat het op termijn wel weer goed komt met Ajax. Maar hoe lang het duurt voordat de Amsterdammers weer domineren in Nederland weet hij niet. 

"Dat is moeilijk te zeggen", laat de oud-trainer van onder meer Schalke, Hoffenheim, Stuttgart en PAOK Saloniki optekenen door het Algemeen Dagblad. Dat kan volgens Stevens twee weken, vijf maanden of pas over jaren zijn. "Duidelijk is wel dat daarvoor iets in de selectie moet veranderen. Zoeken ze een ervaren nummer zes? Dat kan al een sleutelspeler worden die veel verandert."

Ajax doet er volgens Stevens goed aan kritisch te kijken naar wat mogelijk is op de winterse transfermarkt, maar ook naar wat er vanuit de jeugd doorkomt. "Dat geldt ook voor de positie van de trainer. Op dit moment is Ajax het meest geholpen met Van 't Schip." Of dat later nog het geval is, is ook afhankelijk van wie er beschikbaar zijn, meent Stevens. "Concurrenten PSV en Feyenoord hebben al een toptrainer. Dat niet alleen, daar hebben ze ook een sterk team om de selectie heen. Ook bij Ajax kan dat snel in elkaar vallen."

Er is tijd nodig om in Europa weer te kunnen stunten, stelt Stevens. "Dat mag je hooguit over een jaar pas weer bekijken. Maar ze zijn bij Ajax wel wijzer geworden. Die lessen moeten ze nu gebruiken. En Ajax is Ajax. Daar kan het even mis gaan, maar uiteindelijk maken ze altijd grote stappen."

Beluister hieronder de eerste aflevering van VP's Atlas Leeuwen met de sterkste Afrika Cup ooit!