Frimpong begint project in vier landen: 'Extra trots op Nederlandse lancering'

Frimpong begint project in vier landen: 'Extra trots op Nederlandse lancering'

3 januari om 18:50
Laatste update: 3 januari om 19:51

Jeremie Frimpong heeft een stichting opgericht in Nederland, Ghana, Engeland en Duitsland. De Oranje-international wil jonge voetballers die worden weggestuurd bij profclubs op die manier gaan helpen en begeleiden. In gesprek met VoetbalPrimeur vertelt Frimpong meer over Pathways, de naam van zijn nieuwe stichting.

Met Pathways gaat Frimpong jongeren die het profvoetbal in Nederland, Ghana, Engeland en Duitsland niet halen, helpen. De verdediger van Bayer Leverkusen ziet dat jonge spelers die weggestuurd worden bij hun profclubs, vaak niet of niet goed begeleid worden. Daardoor belanden veel jeugdspelers in een zwart gat. Uit een recent onderzoek is gebleken dat bijna negentig procent van de jonge spelers zich angstig of depressief voet, nadat ze moesten vertrekken bij hun club. Frimpong herkent dit beeld vanuit zijn tijd in de jeugd van Manchester City.

"Mijn visie is om een wereldwijde impact te creëren", vertelt een enthousiaste Frimpong over zijn nieuwe project, in gesprek met VoetbalPrimeur. "Dit gaat niet alleen over het geven van hoop, het gaat over het klaarstomen van talent en de generatie van morgen met de middelen om hun eigen verhaal te creëren. Pathways is een reis, geen bestemming. We bouwen aan een wereldwijd netwerk van ondersteuning, één voetballer en mens per keer."

Tekst gaat verder onder de Instagram-post

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur (@voetbalprimeur)

Met zijn initiatief wil Frimpong iets terugdoen voor de maatschappij. "Ik heb met veel spelers gesproken en ze willen allemaal hun eigen manier vinden om iets terug te geven. Ik denk dat het goed voor ze is om te doen wat voor hen goed voelt, dit is wat voor mij goed voelde. Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik iets terug moest doen."

Frimpong lanceert Pathways dus in Nederland, Ghana, Engeland en Duitsland. Dat zijn vier speciale landen voor de Oranje-international: Frimpong heeft Ghanese ouders, werd geboren in Nederland, verhuiste op zevenjarige leeftijd naar Engeland en speelt nu in Duitsland. "Ik ben extra trots op en enthousiast voor de Nederlandse lancering, omdat ik hier natuurlijk geboren ben", laat hij doorschemeren. "Uiteindelijk wil ik dit project uitbreiden tot over de hele wereld. Dit probleem is namelijk wereldwijd en veel jongeren krijgen hiermee te maken. Ik wil graag iets terugdoen."