Lovende woorden voor Serie A-uitblinker Zirkzee: 'Hij heeft alles'

Lovende woorden voor Serie A-uitblinker Zirkzee: 'Hij heeft alles'

30 december 2023 om 13:29
Laatste update: 30 december 2023 om 18:35

Joshua Zirkzee ontvangt mooie woorden van Bologna-ploeggenoot Lewis Ferguson. De Schot en de Nederlander blinken dit seizoen uit bij Rossoblù, dat vijfde staat in de Serie A.

Zirkzee is bezig aan een ijzersterk seizoen. In zeventien competitiewedstrijden scoorde hij zeven keer en mede daardoor is zijn marktwaarde in minder dan een halfjaar over de kop gegaan en is hij nu dertig miljoen euro waard. Ferguson was tot dusver viermaal trefzeker, waardoor hij en Zirkzee samen verantwoordelijk zijn voor meer dan de helft van de doelpuntenproductie van Bologna.

"Ik speel graag samen met Joshua, want hij is een speler met kwaliteit", zegt Ferguson tegen DAZN. "Hij heeft alles wat je nodig hebt om goed te voetballen. We hebben veel samen gespeeld en ik kan het heel goed met hem vinden", aldus de 24-jarige spelmaker.

Zaterdagmiddag kan Bologna met Zirkzee het kalenderjaar goed afsluiten en klimmen naar plek vier, de plaats die aan het eind van de rit recht geeft op directe Champions League-plaatsing. Om 15.00 uur trapt Bologna af tegen Udinese.

Bekijk hieronder #DoneDeal over Ajax, PSV en Feyenoord - mét Ajax-beul Tim Pieters!