PSV 'intensiveert' focus in VS en stelt Beasly aan

PSV 'intensiveert' focus op VS en stelt oudgediende aan als ambassadeur

22 december 2023 om 13:10

PSV heeft DaMarcus Beasley aangesteld als ambassadeur van de club. De Eindhovenaren 'intensiveren' daarmee naar eigen zeggen de 'focus' op de Verenigde Staten. 

PSV heeft met Ricardo Pepi, Sergiño Dest, Malik Tillman en directeur voetbalzaken Earnest Stewart al een behoorlijk Amerikaans karakter, dat met het aanstellen van Beasley nog verder kracht wordt bijgezet. De Eindhovense club denkt met deze zet op commercieel vlak een belangrijke slag te slaan. 

Beasly, tussen 2004 en 2006 speler van PSV, gaat zijn oud-club verder promoten in zijn thuisland. "Amerikaanse bedrijven tonen steeds meer interesse in de florerende Brainport regio", licht commercieel directeur Frans Janssen toe op de clubsite. "Als verbinder van het zakelijke zuiden willen wij inspelen op die trend. We denken dat in de VS mogelijkheden liggen om niet alleen commercieel actiever te zijn, maar ook om onze fanbase er verder te vergroten."

Zodoende heeft PSV nu drie landen waarin het zich heeft gevestigd, en waarop het de internationale activiteiten voor een groot deel op afstemt. Naast de Verenigde Staten behoren ook Brazilië en Mexico tot die focuslanden.