The Guardian maakt top-100 beste voetballers bekend

The Guardian: Gimenez in top-100 ter wereld, ook vier Oranje-klanten op de lijst

20 december 2023 om 14:17

De Engelse krant The Guardian heeft een lijst met daarop de honderd beste voetballers ter wereld samengesteld. In een eerste publicatie, waarin de nummers zestig tot en met honderd geopenbaard zijn, prijken onder anderen de namen van Feyenoorder Santiago Gimenez en Oranje-klanten Virgil van Dijk en Frenkie de Jong.

Virgil van Dijk is de hoogst genoteerde Nederlander op de lijst. De centrale verdediger van Liverpool en het Nederlands elftal bezet de 44ste plaats. Dat is ver boven Xaxi Simons (66), Frenkie de Jong (69) en Denzel Dumfries (97). 

Ook drie oud-eredivisionisten horen volgens The Guardian bij de honderd beste voetballers van de wereld. André Onana, doelman van Manchester United, bezet de 62ste positie, terwijl voormalig Willem II-er Aleksander Isak (Newcastle United) op plek 87 terug te vinden is. Loïs Openda, de oud-spits van Vitesse, staat negentigste op de lijst. 

De aanvallende kwaliteiten van Santiago Gimenez worden hoog ingeschat door de vakjury van 218 leden die de lijst samenstelt. De topscorer van de Eredivisie staat op de 75ste plaats en doet het daarmee beter dan bijvoorbeeld collega-spitsen Romelu Lukaku, Gabriel Jesus en Darwin Nuñez. Later deze maand wordt de top-40 bekendgemaakt.