Gimenez mist Kökcü het meest na afgelopen seizoen

Gimenez noemt grootste gemis na kampioensjaar: 'Beste speler die we hadden'

20 december 2023 om 08:44

Volgens Santiago Gimenez missen de Feyenoorders Orkun Kökcü het meest na afgelopen zomer. De Turkse captain van de Rotterdammers vertrok na het kampioensjaar naar Benfica en volgens de Mexicaanse spits is het gemis nog altijd groot.

"Die Turkse furie", omschrijft Gimenez Kökcü in gesprek met Voetbal International. "Niet alleen ik, de hele groep mist Kökcü. Behalve aanvoerder was hij ook de beste speler die we hadden vorig jaar én een goede gozer in de kleedkamer. Ik mis hem ook omdat ik binnen en buiten het veld goed met hem overweg kon. Hij heeft ook die mentaliteit van willen winnen ten koste van alles en ging vaak voorop in de strijd."

Toch is Gimenez ook dolgelukkig met de vervanger van Kökcü. Quinten Timber heeft zijn plekje overgenomen op het middenvelde en doet dat volgens de Mexicaan ijzersterk. "Als ik dit zo zeg, doe ik andere jongens tekort. Quinten Timber is Nederlander, maar zijn mentaliteit is ook een en al vuur." Kökcü is inmiddels op 22-jarige leeftijd basisspeler bij de Portugese topclub Benfica.

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!