Hartverwarmende oproep voor Feyenoord-icoon Henk van der Bijl

Hartverwarmende oproep voor Feyenoord-icoon: 'Nog één keer zingen'

19 december 2023 om 19:15
Laatste update: 19 december 2023 om 19:29

De bekerwedstrijd van Feyenoord tegen FC Utrecht wordt een bijzondere voor Henk van der Bijl. De 98-jarige oud-doelman van de Rotterdammers , die 198 wedstrijden voor de club speelde, zal voor het laatst aanwezig zijn bij een wedstrijd van Feyenoord, zo meldt RTV Rijnmond. Hierop is een mooi initiatief gestart, namelijk de oproep om Van der Bijl nog één keer luidkeels toe te zingen.

Van der Bijl was tussen 1946 en 1957 actief voor Feyenoord, waarna hij vertrok naar Fortuna Vlaardingen. Hij is de oudste oud-speler van Feyenoord die nog in leven is, en gold als publiekslieveling in de Kuip. De keeper stond te boek als 'spectaculair' en had de reputatie dat hij zich overal voor wierp, waardoor hij ook regelmatig uit de roulatie was.

Als eerbetoon aan de Feyenoord-icoon is een mooi initiatief gestart: de oproep om Van der Bijl . Van der Bijl zou het namelijk prachtig vinden als de supporters van Feyenoord het lied zingen waarmee de doelman vroeger toegezongen werd: 'Ér is maar éne tijger: Bijl, Bijl, Henkie Bijl!', klonk het als de doelverdediger een fraaie redding in huis had. "Het zou toch geweldig zijn als de supporters dat nog één keer voor hem zingen", stelt Youri Mulder, werknemer van Stichting Zorgzaam 010.