Arne Slot lovend over Feyenoorder Dilrosun

Slot lovend over speler in 'uitzichtloze positie': 'Dat je zó hard blijft werken'

17 december 2023 om 18:30
Laatste update: 17 december 2023 om 21:43

Arne Slot is te spreken over de prestatie van Javairô Dilrosun. De buitenspeler kon tegen Heracles rekenen op zijn eerste basisplaats van het seizoen, en krijgt na afloop complimenten van zijn trainer.

"Ik heb hem net een compliment gegeven. Aan hem, een aantal spelers dat de afgelopen maanden met hem heeft getraind en de stafleden die die training met veel enthousiasme geven", aldus Slot in gesprek met ESPN. "Hem persoonlijk, dat je in een op het oog uitzichtloze positie zo hard blijft werken, en dus de stafleden die die training met een dusdanig enthousiasme geven dat hij vandaag, na drie of vier maanden, fit genoeg is om op een heel goed niveau de negentig minuten vol te maken."

Vervolgens krijgt Slot de vraag of Dilrosun ook in het bekerduel met FC Utrecht opgesteld zal worden. "Ik heb al gezegd dat zo’n fase als dit, net voor de winterstop, geen moment is dat je kijkt wie je voor de lange termijn het vertrouwen gaat geven. Ook bij Dilrosun zullen we moeten kijken hoe hij uit deze wedstrijd is gekomen. Morgen en overmorgen ga ik er goed over nadenken wat de beste manier is om tegen Utrecht te spelen."