LIVE: Ajax ontvangt PEC Zwolle in eigen huis

LIVE: Ajax weet laatste Eredivisie-wedstrijd van 2023 niet te winnen (gesloten)

17 december 2023 om 18:45
Laatste update: 17 december 2023 om 16:12

Ajax begint met Chuba Akpom aan de laatste Eredivisie-wedstrijd van het kalenderjaar. De Engelsman eiste donderdag een hoofdrol op tegen AEK Athene en mag het tegen PEC Zwolle opnieuw vanaf de aftrap laten zien. Ook de basisplaats van Ar'jany Martha als linksbuiten is opvallend.

De Amsterdammers moeten het nog zonder aanvoerder Steven Bergwijn stellen. Niet Carlos Forbs, maar Martha vervangt hem tegen PEC Zwolle. Het jeugdproduct vormt een voorhoede met Brian Brobbey én Steven Berghuis, die terugkeert van een schorsing. Doordat Akpom opnieuw als schaduwspits opereert verdwijnt Kristian Hlynsson naar de bank. Benjamin Tahirovic en Kenneth Taylor staan opnieuw centraal op het middenveld.

Nu Martha als linksbuiten speelt behoudt Borna Sosa zijn basisplaats op linksback. De Kroaat vormt een defensie met Jorrel Hato, Josip Sutalo en Devyne Rensch. Diant Ramaj staat op doel.

De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 16.45 uur. Trainer John van 't Schip ontbreekt, omdat hij is afgereisd naar Australië voor de bruiloft van zijn zoon.

De opstelling van Ajax: Ramaj, Rensch, Sutalo, Hato, Sosa, Tahirovic, Taylor, Akpom, Berghuis, Brobbey en Martha

De opstelling van PEC: Schendelaar; Van Polen, Kersten, Lam, Mac Nulty; Buurmeester, Van den Berg, Velanas, Namli; Thy, Druijf.