Bosz eerlijk over voordeel PSV tegen AZ

Bosz ziet voordeel voor PSV tegen AZ: 'Hoeft niet altijd problematisch te zijn'

17 december 2023 om 10:26
Laatste update: 17 december 2023 om 10:40

Peter Bosz ziet voordeel voor PSV ten opzichte van AZ door het Europese schema. De Alkmaarders speelden donderdagavond nog in Polen, terwijl de Eindhovenaren dinsdagavond in eigen huis tegen Arsenal in actie kwamen.

"Het klopt dat wij het voordeel hebben doordat zij donderdag nog speelden en een verre reis achter de rug hebben", vertelt Bosz eerlijk tegenover ESPN. "Alleen ik denk dat wij dit seizoen hebben aangetoond dat dit niet altijd problematisch hoeft te zijn. Toen wij uitspeelden bij Sevilla en een dag minder rust hadden dan Feyenoord, wisten wij toch van hen te winnen", doelt de PSV-trainer op gewonnen wedstrijd in De Kuip tegen Feyenoord.
 
Ondanks dat PSV stijf bovenaan staat is Bosz op zijn hoede voor AZ. "Ze doen mee in de top en wij moeten daarheen", aldus de oefenmeester. De Eindhovenaren hopen in Alkmaar de perfecte score in de Eredivisie te behouden en kunnen het eigen record uit 1987/1988 evenaren. AZ staat momenteel derde in de competitie en kan tegen PSV de kater van de Europese uitschakeling wegspoelen.