Onbegrip Vink en Luijckx: 'Utrecht had penalty verdiend'

FC Utrecht penalty ontnomen: 'Best heftig, dit is echt niet normaal'

16 december 2023 om 20:54

FC Utrecht had in de openingsfase van het Eredivisie-duel met RKC Waalwijk een strafschop moeten krijgen. Dat oordelen ESPN-analisten Marciano Vink en Kees Luijckx, nadat Nick Viergever hard werd geraakt door doelman Etienne Vaessen.

Vink vindt het onbegrijpelijk dat scheidsrechter Serdar Gözübüyük de bal niet op de stip legde. "Hij raakt niks", zegt de voormalig middenvelder bij De Eretribune over Vaessen. "Ja, hij raakt de tegenstander. Maar hij raakt geen bal. Ik vond het best heftig dat Gözübüyük gewoon liet doorspelen met een corner. Waarom is dit geen penalty? Ik begrijp hier niks van." Luijckx sluit zich daarbij aan. "Dit is niet normaal, echt niet normaal. Hier kan hij ook gewoon een rode kaart krijgen."

Viergever was na afloop ook van mening dat hij een strafschop had moeten krijgen. "Hij raakte me vol op mijn hoofd. Ik denk dat hij gewoon te laat is. Een bijzondere beslissing. Ik denk dat het een penalty was. Ik zei het ook meteen tegen de scheidsrechter. Hij raakte ook de bal, zei hij. Zonde, het is zo bepalend voor een wedstrijd." De Domstedelingen speelden thuis met 1-1 gelijk tegen RKC.