Utrecht en RKC remiseren in vervelend duel, dat wordt opgeschrikt door botsing

16 december 2023 om 18:45
Laatste update: 16 december 2023 om 19:10

FC Utrecht en RKC Waalwijk hebben de punten zaterdagavond gedeeld. In De Galgenwaard speelden de twee ploegen een vervelende wedstrijd, mede doordat Marouan Azarkan per brancard van het veld moest, na een zware botsing.

Beide teams was er veel aan gelegen om te winnen. Utrecht wilde zijn weg omhoog namelijk een vervolg geven, terwijl RKC meer afstand probeert te nemen van de degradatiezone. Na een klein half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong: Victor Jensen pakte een Waalwijks cadeautje uit, nadat Julian Lelieveld slordig balverlies leed.

Op slag van rust kreeg RKC echter een penalty, nadat Mats Seuntjes een onhandige handsbal maakte. Vasilios Barkas leek de strafschop van Michiel Kramer te keren, maar de VAR stak daar een stokje voor: Barkas stond namelijk voor zijn lijn, toen de RKC-captain schoot. De fans van Utrecht waren het daar echter niet mee eens: zij gooiden uit woede voorwerpen op het veld, waardoor de wedstrijd tijdelijk stilgelegd moest worden.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door ESPN NL (@espnnl)

Na een korte afkoelingsperiode mocht Kramer opnieuw aanleggen vanaf elf meter. Deze keer schoot hij wél raak: 1-1. Vrijwel direct daarna gingen de teams opnieuw naar binnen, deze keer voor de rust. Na de pauze ging Utrecht nadrukkelijk op jacht naar de winnende treffer. Een kwartier voor tijd was het echter even schrikken in De Galgenwaard: Marouan Azarkan kwam ongelukkig en vervelend in botsing met Aaron Meijers. Daar had de Utrecht-aanvaller duidelijk veel last van en dat leverde vervelende beelden op.

Uiteindelijk werd Azarkan per brancard van het veld gedragen, onder een luid applaus van de Utrecht-fans. In het restant van de wedstrijd wist Utrecht de winnende treffer niet meer te forceren. Daardoor eindigde het duel met RKC in een remise. De ploeg van Ron Jans staat daardoor nu twaalfde, terwijl RKC een puntje afstand neemt van de gevarenzone.