Van Hanegem zou Ivanusec en Ueda opstellen bij Feyenoord

Van Hanegem noemt Feyenoorder uit vorm in zijn basiself: 'Wil hem wel op 10 zien'

15 december 2023 om 16:25
Laatste update: 15 december 2023 om 17:33

Willem van Hanegem zou Luka Ivanusec wel eens op de nummer 10-positie willen zien bij Feyenoord. Dat vertelt de oud-speler bij de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. De Kroaat is uit vorm als buitenspeler, maar Van Hanegem zou hem dus graag vanuit de as zien. Ook noemt hij in zijn favoriete basiself nog een paar andere opvallende namen.

"Je moet als trainer ook niet te veel wisselen", vertelt Van Hanegem over zijn favoriete elf. "Bij Feyenoord is ook geen vastigheid. Ik zou altijd gaan voor Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, David Hancko, Gernot Trauner en Quilindschy Hartman. Die zijn echt geweldig. Vooral Hartman, hij heeft echt laten zien dat hij een topspeler is. Je ziet dat hij ook nog eens veel beter kan."

Van Hanegem gaat nog verder met de aanvallendere linies. "Op het middenveld kies ik voor Quinten Timber en Mats Wieffer. Calvin Stengs zet op tien niet genoeg door, dus ik zou dan gaan voor die Ivanusec. Hij moet alleen wel wat dynamischer worden. In de aanval zou ik voor Ayase Ueda en Santiago Gimenez gaan en dan die linkerkant open laten voor Hartman. Ivanusec wil ik dan wel eens op tien zien."

Ivanusec als tien lijkt een verrassende keuze, maar Van Hanegem houdt toch zijn vertrouwen. "Toen hij tegen Utrecht zijn eerste wedstrijd speelde. Toen was hij godverdikkeme goed die gozer zeg. Hij viel toen in op links, alleen Utrecht was toen natuurlijk niet op zijn best. Je moet het dan toch maar voor elkaar krijgen en dat deed hij geweldig, maar na die blessure is het niks meer geworden."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!