Zirkzee barst van het zelfvertrouwen

Arnautovic-exit helpt Zirkzee: 'Hij zei tegen mij: nu is het jouw beurt'

15 december 2023 om 12:58
Laatste update: 15 december 2023 om 19:51

Joshua Zirkzee is op dreef in de Serie A en staat vol zelfvertrouwen op het veld bij Bologna. De spits geeft aan dat hij in de afgelopen jaren volwassener is geworden.

Zirkzee had en heeft nog steeds een goede band met Marko Arnautovic, de spits die hij in zijn eerste jaar bij Bologna voor zich moest dulden. Dat vertelt Zirkzee aan het Algemeen Dagblad. De Nederlander ontkent niet dat hij blij was dat de Oostenrijker vertrok naar Internazionale, omdat er dan een plek voor hem vrij zou komen. "Toen zij hij tegen mij: nu is het jouw beurt. Toen ik dit seizoen mijn eerste goal had gemaakt, was het eerste telefoontje dat ik daarna kreeg van Marko."

In Italië kan de 22-jarige spits inmiddels niet meer stuk. Niet alleen vanwege zijn doelpunten (8 tot dusver dit seizoen), maar ook vanwege het zelfvertrouwen dat Zirkzee uitstraalt. "Ik vind dat zelfvertrouwen een toegevoegde waarde is", meent hij. "Als het maar samengaat met werklust en de wil om jezelf steeds te verbeteren."

Als jong talent bracht die instelling hem nog wel eens in de problemen. "Als je een oude trainer naar mij zou vragen, dan zou hij zeggen: een goede voetballer, maar wel wat ongedisciplineerd. In het verleden had ik bepaalde emoties nog niet onder controle, maar inmiddels ben ik wat volwassener." Of de 'volwassen Zirkzee' klaar is voor een volgende stap? "Na dit seizoen zien we wel."

Bekijk hieronder #DoneDeal over Feyenoord, PSV, Ajax, Joshua Zirkzee en Dani de Wit!