'No chance' voor AZ in Europa: 'Ook geen vrouwentoernooi?'

'No chance' voor AZ in Europa: 'Is er ook geen vrouwentoernooi meer voor ze?'

14 december 2023 om 20:50

'No chance', concludeert Kenneth Perez na de roemloze uitschakeling van AZ in de Conference League. De Alkmaarders konden de ESPN-ploeg geen moment imponeren tegen Legia Warschau (2-0).

Het bedeesde AZ creëerde weinig tot niets in Polen en ging na de rode kaart voor Bruno Martins Indi definitief ten onder. "AZ heeft niks klaargemaakt", reageert Perez. "Het is niet genoeg om een uitwedstrijd in de Conference League te winnen, in een zogenaamd moeilijke ambiance. No chance."

Het is nu écht klaar voor AZ in Europa, iets wat Perez - met een vette knipoog - amper kan geloven. "Is er geen vangnet meer? Weet je het zeker? Ze kunnen niet nog ergens anders instappen? Ook geen vrouwentoernooi?", lacht de ESPN-analist. Pierre van Hooijdonk typeert de Alkmaarders als een 'tandloze tijger'.

Vorig seizoen haalde AZ de halve finale van de Conference League, maar nu is de groepsfase het eindstation voor de ploeg van trainer Pascal Jansen. De Alkmaarders kunnen zich richten op PSV in de Eredivisie en HHC Hardenberg in de KNVB Beker - de laatste wedstrijden van 2023.