Mourinho ondanks overwinning tweede, Dallinga wederom trefzeker

Liverpool onderuit in België, Dallinga is weer trefzeker en overwintert

14 december 2023 om 20:45
Laatste update: 14 december 2023 om 21:06

Ondanks een nederlaag in België is Liverpool groepswinnaar in groep E van de Europa League, waar Thijs Dallinga zich bij Toulouse wederom liet zien met een goal. Het AS Roma van José Mourinho won, maar dat gold ook voor Slavia Praag, waardoor de Romeinen als tweede eindigen. Fenerbahçe en Bayer Leverkusen boekten in de Conference League ruime zeges, waarmee ze beide als groepshoofd overwinteren.

Union Sint. Gillis – Liverpool 2-1
Na ruim een half uur spelen zet Mohamed Amoura de Belgen op voorsprong, door na een lange rush doelman Caoihmín Kelleher te omspelen en raak te schieten. Vijf minuten voor rust kwam de ploeg van trainer Jürgen Klopp op gelijke hoogte. Vanuit een corner kwam de bal voor de voeten van Jarell Quansah, die niet aarzelde en de bal op de rand van het zestienmetergebied kiezelhard binnenschoot. Lang kon Liverpool echter niet genieten van de voorsprong, want Cameron Puertas verschalkte twee minuten later met een bekeken schot doelman Caoihmín Kelleher.

LASK Linz – Toulouse 1-2
Niet voor het eerst liet Thijs Dallinga zich op donderdag zien in Europees verband. De voormalig spits van Excelsior scoorde zowel uit als thuis tegen Liverpool, en liet ook in Oostenrijk een doelpunt noteren. Dallinga zette Toulouse vroeg in de tweede helft op een 0-1 voorsprong, die teniet werd gedaan door Marin Ljubičić. Gabriel Suazo maakte laat in de wedstrijd echter de 1-2, die de Fransen drie punten bezorgde. Toulouse eindigt als tweede, en overwintert dus in de Europa League.

AS Roma - Sheriff 3-0
Het AS Roma van José Mourinho wist wat het te doen stond: winnen, en hopen dat Slavia punten zou verspelen. Al na een half uur beschikten de Romeinen over een comfortabele voorsprong, na goals van Andrea Belotti en Romelu Lukaku. Niccolò Pisilli maakte verzorgde in de blessuretijd van de tweede helft het slotakkoord, door de 3-0 binnen te schieten. Doordat ook Slavia Praag won, met 4-0 van het Zwitserse Servette, blijft het bij een tweede plaats voor de club van Rick Karsdorp.

Fenerbahçe – Spartak Trnav 4-0
Niemand minder dan oud-NEC’er Ferdi Kadioglu opende de score voor de Turken. De linksback sneed naar binnen en verschalkte de doelman in de korte hoek, waardoor Fenerbahçe tien minuten voor rust op voorsprong kwam. Vlak na de pauze kreeg Fener een strafschop toebedeeld, die benut werd door voormalig Ajacied Dusan Tadic. Na een uur spelen maakte Edin Dzeko aan alle onzekerheid een einde, door binnen een tijdsbestek van twee minuten tweemaal te scoren en de score zodoende naar 4-0 te tillen. De club uit Istanbul eindigt als eerste in de groep, en gaat zodoende door in de Conference League.

Bayer Leverkusen – Molde 5-1
In groep H liet Bayer Leverkusen geen spaan heel van het Noorse Molde. Bij rust stond het reeds 3-0 voor de mannen van Xabi Alonso, dankzij goals van Patrick Schick, Edmond Tapsoba en een knullige eigen goal van Martin Ellingsen. In de tweede helft maakten Adam Hložek en Noah Mbamba het nog erger voor de Noren. Eric Kitolano, de broer van Sparta-middenvelder Joshua Kitolano, redde de eer voor Molde. Leverkusen eindigt met de volle achttien punten uit zes duels.