Rensch reageert op kritiek Van Basten: 'Heftig'

Rensch reageert op harde uithaal Van Basten: 'Veel te heftig'

14 december 2023 om 17:25

Devyne Rensch is de eerste om toe te geven dat hij en Ajax door de ondergrens zakten in de eerste maanden van het seizoen. Tegelijkertijd vindt de twintigjarige verdediger dat de kritiek van analisten, onder wie Marco van Basten, soms wel een onsje minder mag.

"Als je als Ajax op de laatste plek staat, gaat er iets niet goed. Dat kan natuurlijk niet", begint Rensch in gesprek met ESPN. "Mijn prestaties waren ook niet goed genoeg. Het was gewoon heel slecht, het moest beter en dat wist ik zelf ook." Ook toen het beter ging, werd hij echter niet gespaard. "Ik speelde een paar wedstrijden goed, maar de kritiek bleef komen. Soms niet terecht. In Nederland is de kritiek altijd een beetje heftig, maar het is zoals het is."

Van Basten kwalificeerde het spel van Rensch zelfs als 'niveau SC Cambuur'. "Marco is iemand van veel kritiek. Iemand die niet snel tevreden is", reageert de Ajacied. "Ik heb ook een paar dingen gelezen die hij over spelers zegt en niet waar zijn. Maar het is Marco.. soms is die kritiek veel te heftig. Het is nooit leuk om kritiek te krijgen en vooral dat soort kritiek niet. Maar je probeert er motivatie uit te halen. Ik denk dat het in de laatste wedstrijden veel beter gaat."

"Er is heel veel veranderd", benadrukt Rensch, die donderdag met Ajax de cruciale Europa League-wedstrijd tegek AEK Athene speelt. "Niet alleen qua plek op de ranglijst is het veranderd, maar qua sfeer ook. Er heerst een goede sfeer. Als team zijn we meer naar elkaar toe gegroeid. We werken harder voor elkaar en ons spel is beter dan eerst. Er is meer structuur. Maar het is nog niet genoeg, het moet nog heel veel beter."