Owusu-Oduro gaat keepen voor AZ tegen Legia

'Jansen kiest na bizarre blessure Ryan voor jonge debutant in cruciale clash'

14 december 2023 om 10:47
Laatste update: 14 december 2023 om 12:15

Rome Jayden Owusu-Oduro verdedigt donderdagavond het doel van AZ, dat het in de Conference League opneemt tegen Legia Warschau. De negentienjarige keeper vervangt Mathew Ryan, die geopereerd is aan een jukbeenbreuk.

Ryan baarde eerder deze week opzien, toen bekend werd dat hij zich geblesseerd had in de gym. De Australiër is inmiddels geopereerd, maar moet de wedstrijden tegen Legia en PSV missen. AZ-trainer Pascal Jansen moest als vervanger kiezen tussen Hobie Verhulst of het talent Owusu-Oduro. De Telegraaf weet dat de keuzeheer voor de negentienjarige goalie van Jong AZ kiest.

Owusu-Oduro keepte tot dusver 24 keer in de Keuken Kampioen Divisie, debuteren in de hoofdmacht deed hij nog niet. Dat gaat dus gebeuren in de cruciale wedstrijd tegen Legia. AZ moet winnen in Polen om de tussenronde van de Conference League te bereiken. Een gelijkspel of nederlaag betekent Europese uitschakeling.

Vorige week verlengde Owusu-Oduro zijn contract bij AZ tot de zomer van 2028. Hij wordt in Alkmaar gezien als een grote belofte.