Vermoedelijke XI Ajax: Van 't Schip kiest vervanger Berghuis in cruciaal duel

Vermoedelijke XI Ajax: Van 't Schip kiest vervanger Berghuis in cruciaal duel

14 december 2023 om 16:05
Laatste update: 14 december 2023 om 16:05

Ajax moet donderdagavond winnen van AEK Athene om na de winterstop nog actief te zijn in Europa. Trainer John van 't Schip moet puzzelen, aangezien Steven Bergwijn en Steven Berghuis er niet bij zijn.

Alleen een zege in de Johan Cruijff Arena volstaat om derde te worden en dus na de winterbreak in te stromen in de tussenronde van de Conference League. Van 't Schip verklapte daags voor de wedstrijd al dat Jorrel Hato aanvoerder is tegen AEK. Hij wordt in het centrum bijgestaan door Josip Sutalo, op de vleugels lijkt de trainer te kiezen voor Devyne Rensch en Borna Sosa, die de voorkeur krijgt boven Ar'jany Martha.

Het middenveld blijft intact, in vergelijking met de laatste Eredivisie-wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-1). Het betekent dat Benjamin Tahirovic weer start. Vooral in zijn voorhoede moet Van 't Schip puzzelen. Brian Brobbey, tegen Sparta uit voorzorg naar de kant gehaald, kan starten. De absentie van Bergwijn lijkt goed nieuws te zijn voor Carlos Forbs, terwijl de plek van Berghuis zal worden ingenomen door Chuba Akpom.

Mogelijk wisselen Akpom en Kristian Hlynsson van positie, aangezien eerstgenoemde eerder dit seizoen ongelukkig was op de flank. Akpom rendeert beter in de as van het veld. De cruciale Europa League-pot begint donderdagavond om 21.00 uur.