Feyenoord verliest bij Celtic

Feyenoord gaat na bloedstollende slotfase kopje onder bij Celtic

13 december 2023 om 22:56
Laatste update: 13 december 2023 om 22:56

Feyenoord heeft het Champions League-avontuur woensdagavond afgesloten met een nederlaag op Celtic Park. De Rotterdammers knokten zich laat in de wedstrijd via Yankuba Minteh nog terug tot 1-1, maar gingen in de bloedstollende slotfase alsnog kopje onder in Glasgow.

Champions League-overwintering stond niet meer op het spel in Schotland. Het bood trainer Arne Slot de kans om verdediger Thomas Beelen de kans te geven. De Rotterdammers, twee maanden terug nog met 2-0 te sterk in de eigen Kuip, begonnen ietwat onzeker. Celtic zette hoog druk, en kreeg via spits Kyogo Furuhashi een grote kans, maar Justin Bijlow bracht redding.

Na ongeveer een kwartier spelen kwam Feyenoord wat beter in de wedstrijd. Santiago Gimenez dacht na een werkelijk schitterende aanval even de 0-1 te maken, maar de Mexicaan stond buitenspel. Kort daarna kwam Celtic op voorsprong. Zerrouki maakte een lichte overtreding op Liam Scales, maar in de ogen van de arbiter was het genoeg voor een penalty. Luis Palma ging achter de bal staan, en passeerde Bijlow: 1-0. Nog voor het verstrijken van de eerste helft kreeg Lutsharel Geertruida de kans om de schade te repareren, maar de verdediger raakte de paal.

Na rust was het lange tijd slordig. Celtic leek vlak na de theepauze nog even de score te verdubbelen, maar Bijlow liet zich opnieuw gelden. Slot besloot kort daarna volop te wisselen. Onder anderen Yankuba Minteh kwam in de ploeg. Dat bleek een gouden zet. De vleugelaanvaller wist aanvankelijk weinig in te brengen, maar stond in de 82e minuut wel op de goede plek om overtuigend af te drukken.

Na de 1-1 trok Feyenoord de wedstrijd naar zich toe, en hadden Slot en co. zelfs nog kunnen winnen. Gimenez kreeg nog een enorme mogelijkheid, maar hij stuitte op een Schots been. in de absolute slotfase ging het alsnog mis voor Feyenoord. De Rotterdammers stonden niet helemaal scherp opgesteld bij een Celtic-corner, waarna Gustaf Lagerbielke vrij kon inkoppen. Door de nederlaag eindigt Feyenoord de Champions League-campagne met zes punten. De focus kan nu op Heracles Almelo, dat komende zondag de tegenstander is in de Eredivisie.