Van de Beek heeft twee opties voor vertrek bij United

'Van de Beek in gesprek over vertrek: Girona optie, Bundesliga-club leidt de race'

12 december 2023 om 11:47
Laatste update: 12 december 2023 om 16:14

Eintracht Frankfurt ligt op pole position in de strijd om Donny van de Beek. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Ook Girona FC, de verrassende koploper van Spanje, zou hebben geïnformeerd naar de Nederlander.

In de deal met Eintracht Frankfurt zou het op dit moment gaan om een huurperiode tot het eind van dit seizoen. De clubs zijn in gesprek en de onderhandelingen lijken de goede kant op te gaan. Ook Girona zou Van de Beek willen huren van Manchester United, maar de Spanjaarden komen op dit moment met andere voorwaarden dan Frankfurt. Volgens Romano zal de beslissing over de toekomst van Van de Beek snel vallen.

Van de Beek krijgt ook dit seizoen bar weinig speeltijd bij Manchester United en gaf daarom aan dat hij zo snel mogelijk weg wil bij zijn huidige club. Vorig jaar zomer werd hij in verband gebracht met transfer naar de Serie A, FC Lorient en Real Sociedad, maar die deals vonden allemaal geen doorgang. De middenvelder kwam tot nu toe in één competitieduel en één bekerduel in actie voor United.

Eerder zou Van de Beek zich ook al hebben aangeboden bij FC Barcelona. Volgens de Spaanse krant SPORT zijn de Catalanen op zoek naar een tijdelijke vervanger voor de geblesseerde Gavi. De clubleiding weet dat Van de Beek de overstap graag wil maken, maar er is nog geen actie ondernomen.