Kieft kan niets met kritiek Van Hanegem: 'Brobbey doet het geweldig'

Kieft kan niets met kritiek en looft Ajacied: 'Ontwikkelt zich geweldig'

11 december 2023 om 21:18

Wederom zag Wim Kieft dat Brian Brobbey een goede rol had bij Ajax, dat in de Johan Cruijff ArenA met 2-1 won van Sparta Rotterdam. De spits was goed voor de openingstreffer van de Amsterdammers. Bij Veronica Offside confronteert presentator Wilfred Genee zijn tafelgenoot Kieft met de uitspraken van Willem van Hanegem, die van mening is dat men te positief is over Brobbey.

"Je mag niet te positief zijn, dan wordt Willem boos", aldus Genee. "Ik vind dat Willem wel een beetje last van heeft dat hij er niet zo goed tegen kan als er iemand anders over voetbal denkt dan hij", antwoordt Kieft, die zich recent meermaals lovend uitliet over de kwaliteiten van Brobbey. Van Hanegem meent dat Kieft en Aad de Mos te positief zijn over de spits, en dat de Ajacied daar niets aan heeft.

"Die jongen ontwikkelt zich gewoon geweldig, die doet het toch gewoon geweldig goed?" stelt Kieft, die Brobbey ook tegen Sparta een goede goal zag maken. Op de nuance van Wilfred Genee, die stelt dat het 'slechts' de Eredivisie is, antwoordt Kieft dat Brobbey ook nog de nodige jaren voor zich heeft. Wesley Sneijder verwijst vervolgens naar de goal van de spits tegen Olympique Marseille: "Dit was niet de Eredivisie."