Utrecht pakt winst tegen Go Ahead

Go Ahead moet plek 5 definitief aan Ajax laten door verlies tegen Utrecht

10 december 2023 om 14:07
Laatste update: 10 december 2023 om 14:42

FC Utrecht heeft zich zondag flink uit de degradatiezorgen gewerkt. De Domstedelingen wonnen met 0-2 van Go Ahead Eagles, waardoor de ploeg uit Deventer de vijfde plek definitief aan Ajax moet laten. Victor Jensen en Bart Ramselaar waren de doelpuntenmakers.

Bij Utrecht lijkt Ron Jans het steeds meer op de rit te hebben. De Domstedelingen verloren hun laatste wedstrijd op 6 oktober, waardoor de ploeg met vertrouwen op bezoek ging in Deventer. Isac Lidberg speelt nu voor FC Utrecht, maar kwam vorig jaar nog uit voor Go Ahead Eagles. Hij kwam echter niet aan spelen toe tegen zijn oude ploeg, omdat hij niet fit genoeg was.

De openingsfase van het duel in de Adelaarshorst was duidelijk voor de bezoekers uit Utrecht. Jensen scoorde vorige week ook al tegen AZ, maar deed tegen Go Ahead dit nog eens dunnetjes over. Hij maakte de openingsgoal voor de bezoekers. Achttien minuten later was het de beurt aan Ramselaar. De middenvelder krijgt niet veel speeltijd onder Jans, maar benutte zijn kans goed met de 2-0 in Deventer.

In de tweede helft ging Go Ahead op jacht naar goals en kreeg de ploeg ook kansen. Gescoord werd er echter niet meer. Door dit verlies moet Go Ahead plek 5 aan Ajax laten. De ploeg van René Hake staat nu twee punten achter op de Amsterdammers. Utrecht laat de degradatiezone definitief achter zich en heeft nu drie punten voorsprong op de befaamde streep.