Olij over interesse van Ajax

Olij vertelt openlijk over afgeketste Ajax-transfer: 'Hij wist hoe ik erin stond'

10 december 2023 om 12:41

Nick Olij zit er niet meer mee dat zijn transfer naar Ajax afgelopen zomer niet doorging. De sluitpost stond in de belangstelling van de Amsterdammers en sprak met Maurice Steijn over een mogelijke overstap.

Dat vertelt Olij bij Goedemorgen Eredivisie. Of de wedstrijd van zaterdag nog extra lading had vanwege de interesse van Ajax afgelopen zomer? "Nee, dat is verleden tijd. Er is het een en ander gebeurd en uiteindelijk is de keuze niet op mij gevallen. Daarna ga je gewoon zo snel mogelijk door", aldus de doelman.

Hans Kraay jr. vraagt of Olij met iemand van Ajax heeft gesproken. "Ja, met Maurice (Steijn red.). Hij is bij Sparta en NAC mijn trainer geweest en hij vroeg hoe ik erin stond om naar Ajax te komen. Maar, dit wist hij natuurlijk al."

De toenmalige technisch directeur Sven Mislintat koos uiteindelijk voor de Duitse goalie Diant Ramaj. Hij en Olij stonden zaterdagavond tijdens Ajax-Sparta (2-1) tegenover elkaar. "Dus eigenlijk heb jij, net als alle Ajax-supporters, ook de klere in die Mislintat", stelt Kraay. Maar daar wil de Sparta-keeper niks van weten. "Nee, helemaal niet. Het leven gaat gewoon door", reageert Olij kalm.