Koeman lijkt te verklappen welk land hij absoluut niet wil loten met Oranje

Koeman lijkt te verklappen welk land hij echt niet wil loten: 'Hoop op meer geluk'

2 december 2023 om 18:07

Ronald Koeman heeft een duidelijke voorkeur voor de EK-loting. De bondscoach hoopt dat Oranje deze keer wél geluk heeft, terwijl hij Frankrijk in ieder geval lijkt te willen ontlopen.

Oranje gaat zaterdagavond de koker in, voor de EK-loting. Voorafgaand aan de loting sprak de NOS met Koeman. "Het is afwachten, of het leuk is", zegt de bondscoach. "Ja, natuurlijk hangt dat van de loting af. Daar draait het om. Ik zie nu de coaches van de meeste landen ook weer, de een ken je wat beter dan de ander. Dat is altijd wel leuk. Maar ik had net zo graag thuis willen zitten."

Vervolgens krijgt Koeman de vraag of hij bepaalde landen absoluut wil ontlopen. Daar wil hij niet direct op ingaan, maar toch lijkt hij wat te verklappen. "Nee, ik zeg maar niets. Ik hoop op iets meer geluk dan bij de loting voor de EK-kwalificatie. Toen hadden we juist de meest sterke landen uit alle potten. Laten we maar hopen op iets beters. Pot 1 wordt sowieso sterk, maar het is altijd leuker als je landen treft die je nog niet vaak tegen bent gekomen, zeker niet in de kwalificatie", waarmee Koeman lijkt te doelen op Frankrijk. Griekenland, dat ook bij Oranje in de kwalificatiepoule zat, moet in de play-offs nog gaan strijden om een EK-ticket.