Heerenveen verslaat Almere City

Heerenveen geeft indrukwekkende reeks passend vervolg met simpele zege op Almere

1 december 2023 om 21:52
Laatste update: 1 december 2023 om 21:54

SC Heerenveen heeft de uitstekende vorm waarin het verkeert vrijdagavond een passend vervolg gegeven tegen Almere City. De Friezen wonnen overtuigend van de formatie uit Flevoland: 3-0.

Almere had wat goed te maken na de 0-5 thuisnederlaag van afgelopen zondag tegen Heracles Almelo. Het wist bij aanvang al dat dat lastig zou worden, gezien de huidige vorm van de Friezen, die vier van de laatste vijf wedstrijd wisten te winnen. Al na vijftien minuten spelen kreeg Almere de 1-0 om de oren. Pelle van Amersfoort, die even daarvoor een grote kans onbenut liet, scoorde. Hij omspeelde doelman Nordin Bakker en tikte de bal in de goal.

Op slag van rust verdubbelde Heerenveen de score. Sven van Beek werkte de bal half vallend binnen. Voorafgaand aan de treffer blonk Haye opnieuw uit met een heerlijke pass. Almere had voor rust, en ook na de theepauze, weinig in de melk te brokkelen. Toen Van Amersfoort na zeventig minuten spelen de 3-0 maakte, was het klaar. De middenvelder kwam oog in oog met Bakker en schoot de bal hard in het dak van het doel.

Zijn tweede treffer van de avond bleek het laatste wapenfeit. Door de nieuwe zege komt de ploeg van trainer Kees van Wonderen op negentien punten, waarmee het de zesde plek op de ranglijst bekleedt. Almere blijf steken op de dertiende plek.