Volgende verrassing uit Volendam: Team Jonk mag toch wél blijven

Volgende verrassing bij FC Volendam: "Wat mij betreft, kunnen ze aanblijven"

1 december 2023 om 16:49

In tegenstelling tot Jan Smit, worden technisch manager Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofd opleidingen Ruben Jongkind toch niet ontslagen bij FC Volendam. Het drietal, ook wel 'Team Jonk' genoemd, mag aanblijven van rvc-voorzitter Jaap Veerman.

Het ontslag van Smit is deze week het onderwerp van gesprek in Volendam en omstreken. De voorzitter van de club was geliefd onder de fans, maar werd ontslagen door de raad van commissarissen vanwege een 'oorlogsituatie'. Alles wees erop dat Team Jonk ook moest vertrekken uit Volendam. Jonk, Van Leeuwen en Jonkind vormden namelijk een front samen met Smit, terwijl de rvc de macht van Team Jonk niet als iets goeds zag.

Toch hoeft Team Jonk nu dus niet te vertrekken, zo vertelt rvc-baas Veerman op een persconferentie. "Ik heb daar geen aanleiding toe", laat hij optekenen door de NOS. "Team Jonk is geen onderdeel geweest van de discussie. Wat mij betreft, kunnen ze aanblijven. Iedereen die functioneert, mag namelijk blijven bij Volendam. Dat staat vast als een dijk."

Het is echter nog wel de vraag of Jonk, Van Leeuwen en Jongkind daadwerkelijk actief blijven in het vissersdorp. Het drietal heeft dus altijd pal achter Smit gestaan, terwijl trainer Matthias Kohler al liet weten dat het 'geen optie' voor hem is dat de bekende zanger vertrekt bij de club. Kohler onderhoudt ook nauwe banden met Team Jonk.