Brobbey vindt penalty's 'bizar': 'Ajax deed veel goed'

Brobbey: 'Die penalty's, bizar. We hadden de scheidsrechter niet mee'

30 november 2023 om 23:25

Brian Brobbey vond Ajax best goed voor de dag komen bij Olympique Marseille in de Europa League. De 21-jarige spits scoorde zelf ook twee keer, maar de Amsterdammers staan wel met lege handen: 4-3.

"Dit is heel frustrerend. We komen nog op gelijke hoogte en dan in de laatste minuut...", verzucht Brobbey voor de camera van ESPN. Ajax knokte zich tot drie keer toe terug van een achterstand, mede door knappe goals van de spits. Beide keren was Steven Berghuis de aangever. "Ik denk dat ik die connectie heb met Berghuis. Hij wist me goed te vinden. Ik hoefde die ballen alleen maar in te tikken."

Brobbey had sowieso weinig aan te merken op het spel van Ajax. "Ik denk dat we heel slecht begonnen in de eerste tien minuten, maar daarna pepte iedereen elkaar op. Toen ging het beter", stelt hij. Toen stond Ajax al op achterstand door een makkelijk gegeven strafschop. "Ik denk dat het heel lichtjes was", doelt de spits op het duwtje van Jorrel Hato. "Ik vond dat we de scheidsrechter niet mee hadden. Hij gaf heel makkelijk gele kaarten. En die penalty's... Bizar. Maar ik wil eerlijk gezegd niet te veel over de scheidsrechter praten. Wat hij doet, doet hij."

Brobbey probeert zich vast te houden aan het goede aanvalsspel. "We moeten sowieso positief terugkijken op deze wedstrijd. Ik denk dat we heel veel dingen goed hebben gedaan en we hebben als team gevochten."