Winnend Liverpool ziet Gakpo scoren, Aston Villa bewijst AZ grote dienst

Aston Villa maakt AZ-stunt mogelijk, Liverpool overwintert als koploper in Europa

30 november 2023 om 22:53
Laatste update: 30 november 2023 om 23:02

Aston Villa heeft AZ een droomkans geboden om alsnog te overwinteren in de Conference League door te winnen van Legia Warschau. Liverpool nam het donderdag op tegen LASK en gaat na een simpele overwinning als koploper de achtste finales van de Europa League in.

Aston Villa - Legia Warschau 2-1
Het duel tussen Aston Villa en Legia Warschau zal door veel AZ-fans zijn bekeken. Met een overwinning van Aston Villa zou AZ nog altijd kans hebben om te overwinteren in de Conference League. The Villains kwamen na enkele minuten direct op voorsprong door Moussa Diaby, maar zagen de Poolse tegenstander een kwartier later gelijkmaken door toedoen van Ernest Muci.

Na een klein uur spelen zette Alex Moreno de thuisploeg opnieuw op voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Door de zege van Aston Villa is de op voorhand schier onmogelijke opgave van AZ ineens haalbaar: als er over twee weken wordt gewonnen van Legia Warschau, overwinteren de Alkmaarders in Europa.

Liverpool FC - LASK 4-0
Liverpool trad met Gakpo en Ryan Gravenberch aan in de basis, Virgil van Dijk begon op de bank. The Reds schoten uit de startblokken en kwamen na twaalf minuten op voorsprong door Luis Díaz. Enkele minuten later was de wedstrijd al gespeeld door een treffer van Gakpo. De Nederlander tikte vanaf de doellijn binnen na een goede actie van Mohamed Salah.

Na de 2-0 leken beide ploegen het welletjes te vinden, maar kwam de thuisploeg in de tweede helft nog twee keer tot scoren. Salah bekroonde zijn sterke wedstrijd met een eigen treffer én Gakpo kwam een tweede keer tot scoren. Liverpool kan met twaalf punten uit de eerste vijf wedstrijden de koppositie niet meer ontgaan in Groep E.