AZ op rapport: drie studententienen na zege op Zrinjski

AZ op rapport: drie studententienen na zuinige zege op Zrinjski

30 november 2023 om 20:44
Laatste update: 30 november 2023 om 20:52

AZ sprankelde geen moment, maar voldeed tegen Zrinjski Mostar wel aan de opdracht. De ploeg van coach Pascal Jansen won met 1-0 en maakt nog kans op Europese overwintering. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de Alkmaarders.

Mathew Ryan – 6: Hij had het bijzonder rustig. Ryan moest één keer echt in actie komen, toen hij een voorzet opruimde. Verder een zeer rustige avond voor de doelman.

Yukinari Sugawara – 6,5: Sugawara zou volgens Mundo Deportivo deze week bij Feyenoord meedoen, maar stond toch gewoon bij AZ in de basis. De Japanner viel vooral op doordat hij de ene na de andere corner mocht nemen, maar legde ook  weer een degelijke pot op de mat.

Riechedly Bazoer – 6: Dit leek een kolfje naar de hand van Bazoer. Een tegenstander die zich terugtrekt, waardoor hij ook veelvuldig aan de bal is. Na een kleine veertig minuten klapte zijn enkel echter dubbel en was het al einde wedstrijd.

Bruno Martins Indi – 6,5: Weer een degelijk optreden van de aanvoerder, die met zijn mede-verdedigers wel erg eenvoudig op de been bleef.

David Møller Wolfe – 6: Aan energie ligt het niet bij de jonge Noor, die veelvuldig mee naar voren komt. Het resultaat van zijn aanvallende acties was gering. Verdedigend dit keer niet op de proef gesteld.

Jordy Clasie – 6,5: AZ heeft nu twee middenvelders die de lijnen graag uitzetten. Het haalt wat verantwoordelijkheid weg van Clasie, die zoals altijd weer een voldoende scoort.

Tiago Dantas – 7: Naast Clasie heeft AZ nu een tweede, kleine controleur die bijzonder comfortabel is aan de bal. De Portugese jeugdinternational kreeg nog een goede kans, maar geen penalty. Hij weet desondanks zijn stempel te drukken.

Djordje Mihailovic – 5,5: Dani de Wit begon opnieuw op de bank, want Mihailovic verving Sven Mijnans. De Amerikaan moest voor creativiteit zorgen, maar was vooral ongelukkig op de belangrijke momenten. Hij miste onder meer grote kansen uit voorzetten van Pavlidis en Van Bommel.

Ernest Poku – 5,5: Poku ging er een paar keer op de brommer langs en ook zijn voorzetten waren aanvankelijk niet onaardig. Op belangrijke momenten was het jeugdproduct echter niet slagvaardig. Zo trof hij de arm van de tegenstander, terwijl hij de hoek voor het uitkiezen had.

Vangelis Pavlidis – 7: Pavlidis, die duidelijk het voortouw probeerde te nemen, maakte weer het verschil door een penalty te versieren en te verzilveren. De Griek bracht eerder onder meer Poku in stelling, maar liet zelf nog ook wat kansen onbenut.

Ruben van Bommel – 5,5: Af en toe een hoogstandje, maar Van Bommel was toch wat ongelukkig in zijn acties. Het rendement zal omhoog moeten, al werd hij niet geholpen door Mihailovic, die weinig uit een goede pass van hem haalde.

Invallers
Alexandre Penetra – 6: De Portugese verdediger verving al voor rust de geblesseerde Bazoer, maar hij had net zo goed niet mee kunnen doen. De AZ-defensie werd geen één keer getest.
Denso Kasius – x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Jayden Addai – x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Dani de Wit – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Pascal Jansen – 6: Hij koos net als tegen Volendam voor een creatieve nummer tien. Een keuze die te billijken valt tegen het extreem defensieve Zrinjski. Het ontbreekt voorin - onder Pavlidis - evewel aan echte ‘verschilmakers’, maar dat kun je Jansen moeilijk aanrekenen. Voor een leuke wedstrijd heb je bovendien twee teams nodig.