Van Basten en Mulder niet eens over Akpom en Brobbey

Van Basten en Mulder niet eens over spits voor Ajax: 'Akpom echte doelpuntenmaker'

28 november 2023 om 14:48

Youri Mulder denkt dat Chuba Akpom een gevaarlijke concurrent voor Brian Brobbey is als spits van Ajax. De analist vertelt in Rondo dat hij in de Engelsman een puurdere doelpuntenmaker ziet dan in de Nederlander. Tafelgenoot Marco van Basten ziet meer in een samenwerking tussen de Brobbey en Akpom.

"De vervanger van Brobbey is eigenlijk best wel goed", vertelt Mulder over Akpom na zijn basisplaats tegen Vitesse. "Daar heb je misschien ook wat aan. Dat is een echte doelpuntenmaker, veel meer een eindpunt. Ik vind soms met Brobbey dat hij heel veel gebruikt wordt als aanspeelpunt, dat zorgt ervoor dat de tegenstander meer weet hoe je speelt."

Mulder denkt ook dat de Engelsman meer in zijn mars heeft en verrassender kan zijn dan Brobbey. "Akpom is gewoon meer iemand voor voorzetten, hij kan geweldig koppen. Als je in de Championship zo veel goals maakt, dan moet je ook bij Ajax veel kunnen scoren. Ik vind Brobbey soms ook makkelijk te verdedigen."

Van Basten is het niet eens met Mulder. Hij ziet liever Akpom als aanvallende middenvelder en Brobbey als spits. "De keren dat hij inviel, speelde Akpom als nummer tien achter Brobbey, dat ging ook wel goed samen. Ik denk dat Brobbey dat ook wel goed kan gebruiken, een aanvallende middenvelder waar hij mee kan spelen. Brobbey staat vaak alleen wel hoor."