Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Trauner keert terug, Slot gaat voor CL-variant

28 november 2023 om 06:45
Laatste update: 28 november 2023 om 09:50

Bij Feyenoord keert Gernot Trauner dinsdagavond vermoedelijk terug in de basiself. De Rotterdammers spelen vanaf 21.00 uur het cruciale Champions League-duel met Atlético Madrid in De Kuip.  

Trainer Arne Slot besloot afgelopen zaterdag om Trauner te sparen voor het uitduel met Excelsior (2-4). Bart Nieuwkoop was zijn vervanger. Met het oog op de belangen van de CL-kraker én de blessure die Nieuwkoop opliep, lijkt een terugkeer van Trauner in de basis haast een zekerheidje. De Oostenrijker zal een verdediging gaan vormen met Lutsharel Geertruida, David Hancko en Quilindschy Hartman. 

Op het middenveld vindt waarschijnlijk ook één wijziging plaats ten opzichte van zaterdag, toen Ramiz Zerrouki nog op de bank zat. De controleur is tot dusver een zeer belangrijke kracht voor Feyenoord in de CL, en maakte ook erg veel indruk tijdens de heenwedstrijd in Madrid (3-2). Vermoedelijk verschijnt hij ook dinsdag aan de aftrap. 

Dat zou gevolgen kunnen hebben voor Luka Ivanusec. De Kroatische vleugelaanvaller zal zijn plekje in dat geval ingenomen zien worden door Igor Paixão. In de spits staat vrijwel zeker Santiago Gimenez, die het eerdere treffen met Atlético aan zich voorbij moest laten gaan vanwege een schorsing. De rechtsbuiten lijkt Calvin Stengs te gaan worden. 

De vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Timber; Stengs, Gimenez, Paixão