Marco van Basten en Youri Mulder over Calvin Stengs

Lof én kritiek op 'openbaring' Stengs: 'Hij komt soms heel erg slap over'

27 november 2023 om 22:50

Marco van Basten is de laatste weken onder de indruk geraakt van Calvin Stengs. De voormalig topspits noemt de Feyenoorder en Oranje-international maandagavond bij Rondo zelfs 'een openbaring', al is hij ook kritisch. 

In aanloop naar het Champions League-duel tussen Feyenoord en Atlético Madrid gaat het over Stengs. "Ik vond hem in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid heel goed spelen", aldus Van Basten. "Hij speelde toen op de nummer tien-positie. Ik vind hem daar echt een openbaring: hij is heel erg slim."

Na de lovende woorden is Van Basten ook kritisch op Stengs, die op één vlak nog het nodige ontbeert volgens de analist. "Hij komt soms wel heel erg slap over, maar aan de andere kant heeft hij weer hele slimme passes en hele verrassende dingen in huis. Het is een lastige speler om in te schatten. Als hij z'n dag heeft heb je een probleem, maar soms denk ik van: waarom heeft de trainer hem opgesteld?"

Tafelgenoot Youri Mulder is ook gecharmeerd van de linkspoot, die vorige week nog drie doelpunten maakte tijdens de 0-6 zege van Oranje op Gibraltar. "Als hij vanaf het middenveld komt vind ik hem echt heel goed. Toen hij nog bij Royal Antwerp zat morste ze niet zoveel punten als ze nu doen. Ik weet niet of hij de missing link is, maar hij maakte de ploeg wel sterk."