Rondo-analisten over Atlético - Feyenoord

Van Bronckhorst ziet speciale Feyenoord-troef: 'Toen was het al bijna vechten...'

27 november 2023 om 21:05
Laatste update: 27 november 2023 om 21:14

Feyenoord heeft goede papieren om het duel met Atlético Madrid te winnen, maar kan ook elk moment een tegentreffer krijgen, stellen de analisten van Rondo maandagavond. De formatie van trainer Arne Slot heeft volgens Giovanni van Bronckhorst een grote troef in handen: De Kuip. 

Feyenoord verloor de uitwedstrijd tegen Atlético met 3-2, maar in Rotterdam is de kans op een resultaat groter, aldus Giovanni van Bronckhorst. "We hebben het gezien vorig seizoen in De Kuip, vriendschappelijk tegen Atlético. Toen was het al bijna vechten aan het einde van de wedstrijd. Maar nu, met alle belangen, ja... Atlético wil natuurlijk ook door in de Champions League, dus het zal morgen wel echt te keer gaan."

Youri Mulder denkt dat Feyenoord Atlético echt pijn kan doen. "Dat komt door die eerste wedstrijd. Toen hebben ze heel goed gespeeld. Toen waren ze beter dan Atlético. Maar Atlético is zo'n ploeg die uit het niets een doelpunt kan maken. Het is echt een winnaarsploeg. Maar je krijgt wel ruimte om te spelen. Zij hebben soms best wel moeite om op het middenveld gesloten te zijn, en dat kan Feyenoord heel goed. En wat Feyenoord ook heel goed doet is het inschakelen van de verdedigers."

Tafelgenoot Khalid Boulahrouz wijst één aspect aan van het Atlético-spel waar Feyenoord voor uit moet kijken. "De vroege voorzet, heel veel lopende gasten. Dat hebben we ook in de uitwedstrijd gezien. Daar moet Feyenoord echt voor waken."