Sneijder schept duidelijkheid: 'Eén: het mag niet en twee: ik ambieer het niet'

Sneijder schept duidelijkheid: 'Eén: het mag niet en twee: ik ambieer het niet'

27 november 2023 om 20:50

Wesley Sneijder benadrukt dat hij geen hoofdtrainer is van vierdedivisionist DHSC. De recordinternational van Oranje ondersteunt zijn broer na het ontslag van Mark Verkuyl.

Sneijder zat afgelopen zaterdag op de bank van DHSC, dat met 0-1 won bij Huizen. "Het zit zo: die club, daar houd ik van en ben ik begonnen. Toen ik gestopt ben met voetballen, ben ik bij de club betrokken geraakt. En inderdaad, de trainer is gesneuveld. Automatisch ging mijn broer van assistent-trainer naar trainer. Dat mag voor een bepaalde tijd. Ik heb hem daarin ondersteund", stelt Sneijder bij Veronica Offside.

Voorlopig blijft het enkel bij ondersteunen. "Eenmalig? Dat weet ik niet. Voor nu wel, zaterdag ben ik er in elk geval niet", zegt Sneijder, die aanwezig is bij de EK-loting. Sneijder verklaart dat hij wel degelijk betrokken is bij de besluitvorming bij DHSC en dat hij met de clubleiding door de jaren heen meerdere trainers heeft ontslagen.

Toch is het zeker dat Sneijder niet zelf voor de groep komt te staan bij DHSC. "Nee, dat is totaal uit zijn verband gerukt", aldus de oud-middenvelder, die de verhalen in de media heeft gelezen. "Ik roep donderdag iets voor die groep. Dan is er altijd wel iemand die praat met de plaatselijke krant. Het verhaal wordt aangedikt en er wordt geschreven dat ik hoofdtrainer ben bij DHSC. Eén: het mag niet, want ik heb mijn papieren niet, en twee: het is niet iets wat ik ambieer."