'Mogelijke 'aardverschuiving' bij Volendam: ontslag Smit gevolgen voor Team Jonk'

'Mogelijke 'aardverschuiving' bij Volendam: ontslag Smit gevolgen voor Team Jonk'

27 november 2023 om 20:35

FC Volendam wil nog niet bevestigen of 'Team Jonk', bestaande uit technisch manager Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofd opleiding Ruben Jongkind ook moeten vertrekken. Eerder deze maandag maakte voorzitter Jan Smit bekend dat hij op straat is gezet door de raad van commissarissen van de club.

Smit was sinds 2013 bestuurslid en sinds vorig jaar voorzitter van Volendam. Op Instagram maakte hij bekend dat de rvc het voorgenomen ontslag van het voltallige bestuur heeft aangekondigd. Het Algemeen Dagblad spreekt van een mogelijk aanstaande 'aardverschuiving'. De hele technische leiding van Volendam is gelieerd aan Smit, maar de Palingboeren willen niet bevestigen dat ook Team Jonk moet opstappen.

'Het ontslag van Smit lijkt hoe dan ook gevolgen te gaan hebben voor ook het sportieve kader van de club. De huidige trainer van FC Volendam, Matthias Kohler is een protegé van Jonk, die hem afgelopen zomer tot ieders verrassing zelf naar voren schoof', klinkt het. 

Volendam staat momenteel met acht punten voorlaatste in de Eredivisie. Onlangs werd de club door amateurclub Excelsior Maassluis uitgeschakeld in de KNVB Beker.