VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier, tweetal Feyenoord en hattrickheld

VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier en hattrickheld met prachtige geste

27 november 2023 om 10:00

Speelronde dertien in de Eredivisie zit erop, wat betekent dat het traditioneel tijd is voor VP's Elftal van de Week. Ajax is na de 5-0 zege op Vitesse voor het eerst sinds lange tijd hofleverancier. Feyenoord, PSV, AZ, sc Heerenveen, RKC Waalwijk, Heracles Almelo en Sparta Rotterdam zijn ook vertegenwoordigd.

Etienne Vaessen (RKC Waalwijk)
Voor het eerst sinds zijn rentree op het voetbalveld pakte Vaessen met RKC drie punten. De Waalwijkers mogen hun doelman zeker bedanken voor de 1-2 zege op PEC Zwolle. Met vijf reddingen hield Vaessen zijn ploeg op de been in Overijssel. 

Saïd Bakari (Sparta Rotterdam)
Hoewel Sparta verloor van FC Utrecht, kan Bakari terugkijken op een uitstekende wedstrijd. Met iets meer fortuin had de rechtsback drie assists op zijn naam, want de voorzetten die hij afleverde waren van uiterste precisie. Bakari bleef gaan aan de rechterkant en had een groot aandeel in de enige treffer van Sparta.

Bruno Martins Indi (AZ)
Na lang blessureleed is Martins Indi weer helemaal de oude. Onlangs gaf hij aan 'zijn basisplaats bij AZ te willen heroveren'. "Het EK in Duitsland zou een geweldige bekroning zijn", voegde hij daaraan toe. In deel één van zijn ambitie is hij geslaagd. Martins Indi is niet meer weg te denken uit de eerste elf van AZ en scoorde zondag ook nog eens tegen FC Volendam.

Jorrel Hato (Ajax)
De vader van het zeventienjarige talent is de enige verliezer in huize Hato. De Feyenoord-fan ging een weddenschap met zijn zoon aan en zou een Ajax-shirt aandoen als Hato diens eerste goal in de hoofdmacht van Ajax maakte. Zaterdag tegen Vitesse was het zover. Hato speelde een verdienstelijke pot tegen de hekkensluiter en kan zijn vader - met een knipoog - het leven zuur maken.

Steven Berghuis (Ajax)
Berghuis strooide zaterdagavond weer ouderwets met heerlijke passes. Met twee assists was de spelmaker belangrijk tegen Vitesse. Dat hadden er drie kunnen zijn, als Taylor een magistrale pass van Berghuis doeltreffend had afgerond.

Kenneth Taylor (Ajax)
De derde Ajacied in VP's Elftal van de Week. De afgelopen tijd was Taylor vooral de kop van jut bij Ajax, tegen Vitesse liet hij zien wat hij in zijn mars heeft. Een doelpunt én een assist kan de middenvelder bijschrijven.

Thom Haye (sc Heerenveen)
Heerenveen had een penaltyspecialist nodig om Fortuna Sittard te verslaan. Haye stond op en benutte twee penalty's voor de Friezen, die in de slotfase uitliepen tot 3-0. De middenvelder was overal op het veld te vinden en speelde een van zijn betere wedstrijden van het seizoen.

Quinten Timber (Feyenoord)
Week in week uit is het genieten van Timber, die aan de basis van veel Feyenoord-aanvallen staat. Tegen Excelsior hielp hij zijn ploeg over het dode punt heen, door na een heerlijke combinatie met Calvin Stengs de 1-3 voor zijn rekening te nemen. Vlak voor tijd was hij aangever, toen Gimenez zijn hattrick voltooide.

Johan Bakayoko (PSV)
PSV won zaterdagavond met 0-3 van FC Twente en Bakayoko was bij alle goals betrokken. Een assist op Joey Veerman, de voorzet waaruit Robin Pröpper een eigen goal maakte en zelf een doelpunt meepikken. Bakayoko bezorgde Twente-back Gijs Smal een avond om snel te vergeten.

Santiago Gimenez (Feyenoord)
Drie Eredivisie-wedstrijden stond Gimenez droog. In Rotterdam-Kralingen maakt hij een eind aan de doelpuntendroogte en voegde de Mexicaan drie goals aan zijn totaal toe. Gimenez ligt weer op koers om de nieuwe naamgever van de Coen Dillen-index - Dillen maakte in 1956/1957 43 Eredivisie-treffers - te worden. Na dertien speelrondes staat de Feyenoord-spits op zestien goals.

Mohamed Sankoh (Heracles Almelo)
Een ontketende Sankoh maakte er zondagmiddag drie, in het met 0-5 gewonnen uitduel met Almere City. Zijn hattrick was mooi, zijn geste na afloop nog mooier. Sankoh schenkt de wedstrijdbal aan zijn moeder, die ervoor zorgt dat de bal terechtkomt bij kinderen in zijn geboorteland Sierra Leone. "Daar mogen de kinderen er mee voetballen", zei hij zelf.