Van der Vaart geeft advies 'te gespierde' Memphis

Van der Vaart: 'Te gespierd, ik denk dat hij te veel aan de gewichten hangt'

26 november 2023 om 23:09
Laatste update: 27 november 2023 om 21:18

Memphis Depay moet afvallen, vindt Rafael van der Vaart. Niet omdat hij te dik is, maar vanwege zijn spiermassa. Zaterdagavond maakte de aanvaller van Atlético Madrid zijn rentree na twee maanden blessureleed.

"Ik hoop dat hij fit blijft", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal over Memphis. "Misschien klinkt het een beetje gek, maar ik denk dat Memphis minder spiermassa moet krijgen om mobieler te worden. Hij is niet dik, maar heel gespierd."

De 109-voudig international wijst naar Matthijs de Ligt. "Die heeft dat ook gedaan en het is duidelijk dat hij nu slanker is. Ik denk dat Memphis te veel aan de gewichten hangt. Als je een foto ziet van vroeger en nu, dan kan hij daarin nog winst halen."

Ibrahim Afellay brengt ertegenin dat Memphis 'een op en top professional' is. Van der Vaart reageert: "Je weet wat ik bedoel. Ik zeg niet dat hij te dik is, begrijp me niet verkeerd. Gewoon minder aan die gewichten hangen."

Memphis sukkelt al het hele jaar met spierblessures. Eind september keerde hij terug tegen Real Madrid, maar moest de Oranje-international meteen weer afhaken. Hij miste daardoor het eerste Champions League-duel met Feyenoord. Voor de terugwedstrijd in De Kuip, van aanstaande dinsdag, is Memphis wel weer inzetbaar.