Quinten Timber kritisch na winst Feyenoord

Feyenoord haalt opgelucht adem: 'Als ik kritisch kijk, had ik meer kunnen scoren'

25 november 2023 om 18:55
Laatste update: 25 november 2023 om 21:34

Quinten Timber was blij met de overwinning van Feyenoord op Excelsior (2-4), maar vindt wel dat zijn ploeg het zichzelf onnodig lastig heeft gemaakt. 

Timber tekende zelf voor de 1-3 en gaf de assist op de 2-4 van Santiago Gimenez. In totaal is de middenvelder nu direct betrokken bij negen doelpunten van de Rotterdammers. Vier keer scoorde hij zelf, vijf keer gaf was hij de aangever. "Als ik kritisch kijk, had ik er wel meer kunnen scoren. Ik had nog een assist kunnen hebben ook. Maar ja, prima statistieken. Beter dan vorig jaar zelfs, maar het kan nog beter."

Timber geeft aan vaker 'diep' te gaan in het spel van Feyenoord, om zo vaker in scoringspositie te komen. "Dus dat is zeker iets waar ik mee bezig ben. Ik wil graag belangrijk zijn voor het team en dat kan zeker met goals en assists."

"Ik denk dat we het goed doen, creëren heel veel kansen. Dat is positief", begint Timber zijn analyse van de wedstrijd tegen Excelsior. "Uiteindelijk maak je het niet af en houd je ze in de wedstrijd. Dan is het zaak om geconcentreerd te blijven, hetzelfde blijven doen. Dat doen we in de tweede helft, al maken we het onszelf ook een beetje moeilijk. Uiteindelijk een goede overwinning."

Die overwinning is een lekkere voor Timber, die dinsdag met Feyenoord Atlético treft en volgend weekend tegen de koploper van de Eredivisie speelt. "Als we naar de competitie kijken, is het heel belangrijk dat we vandaag winnen. Volgende week krijgen we PSV thuis. Gaat leuk worden."