Slot legt opvallende wijziging uit bij Feyenoord: 'Of vandaag, of Atlético'

Slot legt opvallende wijziging uit bij Feyenoord: 'Of vandaag, of Atlético'

25 november 2023 om 16:18

Arne Slot heeft uitgelegd waarom hij Gernot Trauner niet heeft opgesteld tegen Excelsior. Volgens de Feyenoord-trainer kan de Oostenrijker niet zowel tegen de stadsgenoot als tegen Atlético Madrid spelen, terwijl het kunstgras in het Van Donge & De Roo Stadion ook een rol speelt.

Tegen Excelsior begint Trauner op de bank, terwijl dat niet in de lijn der verwachting lag. Slot geeft bij ESPN tekst en uitleg. "Trauner kan alleen vandaag of dinsdag (tegen Atlético Madrid, red.) spelen. Het is zo kort op elkaar, terwijl hij wat hersteltijd nodig heeft."

"Als we vandaag op gras speelden, had ik hem opgesteld", is Slot duidelijk. "Maar het is kunstgras en dan weet je echt niet hoe zijn knie daar op reageert. Dan weet je dus ook niet of je hem er volgende week tegen PSV bij hebt. Dus daarom hebben we ervoor gekozen om hem niet op te stellen."

Verslaggever Hans Kraay junior weet ook dat er nog een vraagteken achter de naam van Calvin Stengs stond. De linkspoot verschijnt echter wel gewoon aan de aftrap. "Hij viel gisteren uit op de training, omdat hij zich duizelig voelde", zegt Slot. "Daar heeft hij gedurende de dag nog last van gehad, maar in de avond voelde hij zich weer fris. Hij heeft goed geslapen en ontbeten. We zijn blij dat hij kan spelen."