'Feyenoord mogelijk transfermarkt op voor nieuwe spits'

Feyenoord mogelijk transfermarkt op voor nieuwe spits in januari

24 november 2023 om 19:17
Laatste update: 24 november 2023 om 19:17

Feyenoord overweegt tijdens de winterse transferperiode een nieuwe spits aan te trekken. Dat meldt De Telegraaf. De Rotterdammers moeten begin 2024 namelijk Ayase Ueda en Yankuba Minteh missen.

De Japanner en de Gambiaan doen in de winter mee aan respectievelijk het Aziatisch kampioenschap en de Afrika Cup. Beide toernooien vinden plaats van 11 januari en 12 februari. Arne Slot dicht Japan bovendien goede kansen toe, zo vertelde hij op de persconferentie. Daardoor blijft Santiago Gimenez als enige spits over, maar als de Mexicaan wegvalt dan zit Feyenoord met de handen in het haar.

Voor de Rotterdammers staan eind januari en begin februari onder meer ontmoetingen met concurrenten FC Twente en AZ op het programma. Vooral als de ploeg van Slot nog volop meedoet om de landstitel en de knock-outfase van de Champions League bereikt, is er volgens De Telegraaf reden om extra te investeren. Overwinteren in het miljardenbal geeft de club bovendien extra financiële armslag. 

Slot bevestigt dat de komst van een extra spits, eventueel op huurbasis, op de agenda staat. "Het is iets waar we in deze fase ook over spreken, ja. We hebben twee goede spitsen in huis, maar als er eentje een maand niet is, moet je de opties gaan bekijken. Eerder dit seizoen heeft Minteh ook in de spits gespeeld, maar als die er ook niet is, moeten we een keuze gaan maken", zegt de coach.

Feyenoord zal Ramiz Zerrouki moeten afstaan aan Algerije, maar dat is volgens Slot een minder groot probleem. "We zullen Zerrouki ook missen, maar in de middenlinie ontwikkelt een aantal jongens zich sterk naast de jongens die er nu vaak spelen. Denk aan Milambo en Thomas van de Belt. Als in die linie één speler ontbreekt, gaan we niet direct kijken naar versterking. In de aanval ligt dat wat anders."