'Simons één van beste aankopen in Bundesliga'

Kicker kiest tops en flops: 'Simons één van beste aankopen in Bundesliga'

24 november 2023 om 08:13

Xavi Simons maakt furore bij RB Leipzig en in de Bundesliga. De twintigjarige aanvaller wordt door Kicker dan ook geprezen als één van de beste aankopen van dit seizoen.

Het toonaangevende Duitse voetbaltijdschrift stelt een top- en floplijst samen met aankopen in de Bundesliga deze jaargang. Simons ontvangt het hoogst mogelijke cijfer: een 10. De ex-PSV'er, die wordt gehuurd van Paris Saint-Germain, is niet de enige speler van Leipzig met een 10. Ook Loïs Openda krijgt de hoogst mogelijke beoordeling.

De Belgische spits, die een verleden heeft bij Vitesse, scoorde al negen keer en gaf twee assists. Hij houdt daarmee gelijke tred met Simons, die ook bij elf doelpunten betrokken was. De Oranje-international tekende voor vier goals en zeven assists.

In totaal kregen liefst vijftien spelers een 10 van Kicker. Harry Kane (Bayern München), Robin Koch, Hugo Larsson, Omar Marmoush, Willian Pacho, Ellyes Skhiri (allen Eintracht Frankfurt), Victor Boniface, Álex Grimaldo, Jonas Hofmann, Granit Xhaka (allen Bayer Leverkusen), Serhou Guirassy, Alexander Nübel (allebei VfB Stuttgart) en Fabian Nürnberger (SV Darmstadt) zijn ook uitstekend begonnen aan hun Duitse avontuur.

Wout Weghorst kan ook tevreden zijn. De veelbesproken Oranje-spits ontvangt een 8 voor zijn eerste maanden bij Hoffenheim. Sepp van den Berg moet het bij FSV Mainz doen met een 5. Voormalig FC Twente-aanvaller Vaclav Cerny (VfL Wolfsburg) krijgt een krappe voldoende: 6.