NOS slaat terug naar Vandaag Inside: 'Niet voor Derksen'

NOS slaat terug naar Vandaag Inside: 'We maken het niet voor Johan Derksen'

24 november 2023 om 07:55

De harde kritiek van Johan Derksen op de nieuwe opzet van Studio Sport Eredivisie maakt weinig indruk. Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NOS Sport, laat weten dat hij 'best wel tevreden is over de eerste uitzending'.

Presentator Gert van 't Hof wordt sinds kort bijgestaan door analist Leonne Stentler tijdens de samenvattingen op zondag. "Natuurlijk is het wel echt spannend, maar ik ben ook vooral trots. Het is de zondagavond en het is echt iets heiligs in Nederland. Dat heb ik ook wel gemerkt, want de kritieken zijn niet mals", vertelt Hoekman aan Voetbal International.

Bij Vandaag Inside moest met name Stentler het ontgelden. "Er kwam alleen maar middle of the road prietpraat uit", oordeelde Derksen. Hoekman slaat terug naar de ervaren analist. "We maken het niet voor Johan Derksen. Hij mag daar zijn mening over hebben, dat is helemaal prima. Maar ik vind niet dat hij een hele groep vertegenwoordigt. Het is gewoon een tv-persoonlijkheid, hij praat voor zichzelf."

"Maar over Vandaag Inside en X denk ik een beetje hetzelfde; het is een gevaar om er helemaal naar te luisteren, maar ook om het totaal te negeren", gaat de NOS Sport-hoofdredacteur verder. "Wij kiezen ervoor om in deze aanpak te geloven en te luisteren naar alle geluiden, ook bijvoorbeeld naar onze eigen kijkonderzoeken en analyses."

Hoekman zag wel wat spanning bij Stentler. "Ik zag bij Leonne dat het even wennen was voor haar. Maar ik zag ook wel gelijk de potentie en dus ook dat het een goed idee is geweest. Je moet gewoon meters maken."