De Ligt nog niet voldoende hersteld van blessure

De Ligt herstelt niet voldoende in interlandperiode en ontbreekt nog bij Bayern

23 november 2023 om 18:52

Bayern München kan tijdens het uitduel met FC Köln van vrijdagavond nog niet beschikken over Matthijs de Ligt. De Nederlander liep begin november een knieblessure op, maar heeft daar tijdens de interlandperiode nog niet voldoende van kunnen herstellen. 

De Ligt viel tijdens de bekerblamage van Bayern tegen FC Saarbrücken uit met een knieblessure, een kwetsuur waar hij begin dit seizoen ook al last van had. De Oranje-international miste vervolgens de wedstrijden tegen Borussia Dortmund, Galatasaray en FC Heidenheim. Ook Köln komt dus nog te vroeg, vertelde trainer thomas Tuchel op de persconferentie van donderdag. 

"Matthijs is er nog niet bij en ook Jamal Musiala is er niet", aldus Tuchel. "Daarnaast moeten we voorzichtig zijn met Raphaël Guerreiro. Hij had lichte klachten, dus bij hem moeten we het nog even aankijken." Verder zijn er nog een aantal twijfelgevallen, verklapte de trainer van Der Rekordmeister. "We houden de situaties van Konrad Laimer, Min-Jae Kim en Alphonso Davies nauwlettend in de gaten, zij zijn zwaar belast tijdens de interlandperiode en dus beslissen we pas later of ze kunnen spelen."

Bayern begint het duel met Köln vrijdagavond als de nummer twee van de Bundesliga. Het gat met koploper Bayer Leverkusen bedraagt twee punten.