Dumfries en Hancko in 'Best Rated XI'

Dumfries én Feyenoorder verkozen in 'Best Rated XI' van EK-kwalificatie

22 november 2023 om 17:51
Laatste update: 23 november 2023 om 14:25

Feyenoorder David Hancko is door Flashscore opgenomen in het beste team van de EK-kwalificatiecyclus van 2024. Ook Denzel Dumfries maakt deel uit van de gecombineerde XI. 

Hancko speelde alle tien EK-kwalificatieduels van Slowakije en speelde in die wedstrijden een gemiddeld cijfer van 7,7 bij elkaar op Flascore.com. Dat levert de verdediger van Feyenoord een uitverkiezing op in de Best Rated XI van de EURO 2024 Qualifiers. Naast hem staat Oranje-speler Denzel Dumfries, die na zes wedstrijden voor Nederland een 7,8 als gemiddeld cijfer kan noteren. 

Het team wordt aangevoerd door Dominik Szoboszlai, die voor Hongarije een gemiddeld cijfer van 8,4 bij elkaar wist te spelen. Bruno Fernandes (Portugal) en Kylian Mbappé (Frankrijk) volgen met een 8,3. Christian Eriksen (Denemarken), João Cancelo (Portugal), Pavlovic (Servië), Ognjen Čančarević (Armenië), Romelu Lukaku (België) en Jérémy Doku (België) maken het elftal compleet. 

De uitverkiezing van de Armeense Cancarevic in het team is er eentje met een zuur randje. De doelman is de enige uit de Best Rated XI die niet naar het EK van 2024 in Duitsland gaat.