Dick Advocaat voorziet keeperswissel Oranje

Advocaat voorziet keeperswissel Oranje: 'Ronald maakt zich niet druk'

22 november 2023 om 14:20

Dick Advocaat is ervan overtuigd dat Justin Bijlow het Nederlandse doel gaat verdedigen op het EK van 2024 in Duitsland. Ook blikt hij vooruit op de EK-selectie van Oranje

Hoewel Nederland zaterdag tegen Ierland (1-0 winst) nog geen onuitwisbare indruk maakte, is dat volgens Advocaat geen reden tot zorg voor bondscoach Koeman richting het EK. "Ronald maakt zich niet druk. Van het elftal van zaterdag blijven hooguit vijf spelers erin staan", stelt de oud-trainer in Veronica Offside. "Je mist de hele achterhoede. Er komt een ander verdedigingsduo, een ander middenveld en een andere voorhoede."

Bovendien gaat Advocaat ervan uit dat doelman Bart Verbruggen zijn plek kwijtraakt aan Justin Bijlow. "Dan krijg je Nathan Aké, Matthijs de Ligt en Frenkie De Jong nog erbij. Dan moet hij een keuze maken wie hij ernaast zet." Advocaat verwacht dat Koeman op de linkerflank gaat kiezen voor Feyenoorder Quilindschy Hartman. Op de rechterflank zal Denzel Dumfries spelen, aldus Advocaat. "Ik verwacht verder Simons, Gakpo en onze vriend Depay. Als iedereen fit is, hebben ze een goed elftal."